Prva bh. kriptovaluta na svjetskoj berzi

RXC Kriptovaluta

Nakon pojavljivanja RXC (RuXCrypto) potvrđena je blockchain tehnologija u Bosni i Hercegovini. RXC odnosno RuXCrypto je kriptovaluta zajednice, koja je jedini takav projekt ne samo u našoj zemlji već i u susjednim zemljama.

Dolaskom pandemije koronavirusa prošle godine, naglašena je važnost kriptovalute i prelaska na nove tehnologije. Portal Crypto.ba iz Sanskog Mosta pokrenuo je svoju kriptovalutu RuXCrypto (RXC).

RuXCrypto (RXC) stvoren je kao kriptovaluta u zajednici, a kao način promocije kriptovalute, posebno među mladima, kopa se od 25. septembra prošle godine. Prema Bitcoin-u, Ethereumu i KM-u, uskoro će biti na listi mjenjačnice u Banjaluci pod nazivom Balkan Crypto Exchange (BCX) i na srpskoj berzi.

U februaru ove godine, tacnije 22. februara, RXC je naveden na paru RXC / USDT na Whitebit.com, koji je berza kriptovaluta licencirana od strane regulatora EU. Trenutačna vrijednost RXC prema USDT iznosi 0,0574.

RXC će uskoro biti dostupan u BCX.ba mjenjačnici u Banja Luci i BCX.rs berzi u Srbiji i to prema bitcoinu, ethereumu te u domaćim valutama.

Tokom posljednjeg mjeseca veliki broj mladih s ovih područja je prvi put došao u posjed kriptovalute i to besplatno, jer su od prvog dana odvajali dio za one koji su bili zainteresirani da vide o čemu se radi, ali na način koji će ih usmjeriti da nastave svoje istraživanje na ovom polju.

RXC kriptovaluta je od prvog dana započeta na maksimalno transparentan način. Crypto.ba zajednica je uspješno implementirala plaćanje kriptovalutama na webshopu nolimit.ba, gdje su već zabilježili uspješne kupovine. „Ubrzo ćemo započeti integraciju RXC-a u naše postojeće platne servise, tako da očekujem da ćemo u skorijoj budućnosti moći i kupovati stvari RXC-om“, zaključuje Smajić.

To je sve zahvaljujući entuzijastima predvođenim Nedžadom Smajićem i portalu zajednice specijaliziranom za blockchain tehnologiju.

Velika podrška dolazi iz susjednih zemalja za ovaj svjetski projekat koji je pokrenut u našoj zemlji

Javite nam se za besplatnu procjenu Vašeg zahtjeva!